Jos Habets

  • Burgerraadslid
  • Fractie

Lid commissie Leefomgeving

Ik ben Jos Habets, 44 jaar oud, geboren en getogen in Ransdaal en woon met mijn vrouw en onze 3 kinderen al vele jaren met veel plezier in Craubeek. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als engineer elektrotechniek bij een grote industriële dienstverlener op industrielocatie Chemelot in Geleen.

 

In mijn vrije tijd ga ik regelmatig een rondje mountainbiken door ons mooie Limburgse Heuvelland en af toe trek ik de hardloopschoenen aan. Ook heb ik bijzondere interesse voor de oorlogsgeschiedenis van Noord-West Europa. De Limburgse tradities zoals Schutterij, Fanfare of Harmonie die uitdraagt, of de Beierjonge en de Processie hebben bij mij een speciale plek.

Als vrijwilliger zet ik mij in voor Scouting Voerendaal, het Dutch Mountain Film Festival en Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg. Stichtingen en verenigingen die allemaal een connectie hebben met ‘buiten’ zijn, zorgdragen voor de natuur, omzien naar elkaar en sportief bezig zijn.

Als vader van jonge kinderen besef ik maar al te goed dat onze kinderen later profiteren van wat wij nu voor elkaar krijgen.

Speciale aandacht in de gemeente politiek heb ik dan ook voor de vraagstukken die de gemeente moet zien op te lossen in het kader van de energietransitie. Vanuit mijn vak en de ervaring op mijn werk weet ik zeker dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de voor de Voerendalers best passende oplossing.

Een tweede ‘zaak’ die mij aan het hart gaat is de fysieke en geestelijke fitheid van onze jongste inwoners. Het is geen geheim dat kinderen gebaat zijn bij muziek en samen (buiten) bewegen. Voor mij begint muziek en bewegen op de peuterspeelzaal en gaat na school verder bij één van de vele Voerendaalse verenigingen.

 

 

Maatschappelijke betrokkenheid: 

 

Dutch Mountain Film Festival (dmff.eu)

Aug 2013 – 

Hospitality manager & sponsoring 

 

Scouting Voerendaal

Jun 2021 – 

Begeleiding en voorbereiding van activiteiten van de Welpen. 

Lid van de ‘klusploeg’: één keer per maand onderhoud, herstellingen en vernieuwingen in/om het scouting gebouw verrichten. 

 

Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (mozl.nl)

Apr 2019 –  

Vrijwilliger routebouw en routecontrole 

 

Bart Brentjens Challenge

Sep 2019 – 

Routebouw en evenement begeleider 

 

Stichting Groen Hart voor het Heuvelland

Feb 2021 – 

 

Vrijwilliger verleden: 

Stichting Vrienden van VV Hellas

Feb 2008 – Jan 2021 

Bestuurslid in de functie van penningmeester 

 

Jeugdvereniging Ransdaal

Jan 1993 – Mrt 2010 

Activiteitenleider diverse leeftijdsgroepen 

10 jaar bestuurslid, waarvan 4 jaar voorzitter 

 

Stichting Gemeenschapshuis ’t Wouves

Jan 2006 – Mrt 2010 

Bestuurslid 

 

Nightscapes Productions

Aug 2015 – Mei 2017 

Gastheer artiesten en Stage manager 

Verder was ik nog 28 jaar lid van SCKR / vv Hellas, maar dan alleen als speler, dus dat kun je niet onder vrijwilligerswerk scharen.